Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Selasa, 06 Maret 2012

Trang trang Kolentrang

Trang trang korentrang si lon dok paeh nundututan tikusruk kana durukan mesat gobang kabulusan.
Eta diluhur lirik lagu nu sok dihaleang ku barudak khususna,mun keur nyanyanyian ngarumpul dimana wae ayana,boh disakola,dilapang,dikebon atawa ditepas imah...
Eta lagu lain sembarangan lagu biasa nu teu ngandung harti tapi ngabogaan filosopi nu jero,kurang lwih kieu maknana >>
Trang trang kolentrang dicokot dina ucap melentrang atawa panas nu ngandung harti jaga ning geto(poe akhir) urang bakal dikumpulkeun ditempat nu panas nyaeta nu disebut padang masyar(hampura mun slah nulisna).
Si londok paeh nundutan kecap londok lain harti binatang londok tapi maksudna silow atawa serab ndok masudna ndo= pangilan ujang/eneng ndo panggilan kadeuh ti kolot ka budak paeh nundutan hartina kapaehan bari sasarean jadi ujang eneng ulah silo ku dunya sangkan hente poho jeung asup kana durukan(durukan = naraka).
Tah lagu diluhur ngandung siloka panginget atawa papatah keur urang.