Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Senin, 30 April 2012

alpukeut bisa ngajieun awet ngora

Panaluntikan anyar
nunjukkeun lamun alpukat teh
bisa dijadikeun sanjata keur
ngalawan kakolotan jeung panyakit
lianna.
Sakumna panaluntik di Mexican
University geus manggihkeun
lamun minyak nu aya
dijero alpukeut ngabogaan jenis
sifat anti kakolotan sabangsa
minyak zaitun jeung ngabogaan potensi
digunakeun ekeur ngalawan
kanker jeung panyakit jantung.
Panaluntikan nu dipimpin ku
Christian Cortes-Rojo ti
Universidad Michoacana de San
Nicolas de Hidalgo in Morelia,
Michoacana, Mexico,
manggihan mun minyak
alpukeut mibanda komposisi nu
sarua jeung minyak zaitun
keur ngalawan molekul oksigen
nu ruksak, atawa dikenal
radikal bebas.
Sakabeh ahli naliti
antioksidan nu dikandung dina sababaraha
bung buahan, saperti wortel
jeung tomat, dina upaya ekeur
merangan radikal bebas, tapi
teu mampu nembus ka
jero mitokondria.
"Masalahna nyaeta antioksidan
ti jenis kadaharan lain teu
bisa asup ka mitokondria.
Akibatna, radikal bebas terus
ngaruksak mitokondria,
nu nyebabkeun produksi energi
ereun jeung sel oge paeh,"
ceuk Cortes-Rojo, dikutip
liwat Dailymail, Senen (24/4).
Cortes-Rojo ngagunakan sel-
sel ragi ekeur mempelajari sifat
minyak alpuket jeung mangih
sel ragi tadi bisa tahan
hirup ti paparan konsentrasi
luhur zat besi, jeung
ngaproduksi radikal bebas
dina jumlah tinggi. Bahkan
lewih luhur tingkatanana ti batan nu geus kapanggih
dina jelema.
Saterusna, anjeuna ngajelaskeun
mun alpukeut ngandung
pigmen tatangkalan nu bisa
ngahambat oksidasi.
"Hasil ieu ngajanjikeun marga lantaran
konsumsi alpuket bisa
ingkatkeun status kasehatan
pasien diabetes jeung panyakit
lainna liwat hiji
mekanisme tambahan ekeur
ningkatkeun cairan geutih.
Kami kudu naliti lewih lanjut
naha nu kami mangihan mun
dina ragi oge bisa kajadian
pikeun manusa," tambahna.
Panaluntik saacana di
Meksiko salaku produsen
alpuket gede gedean di dunya
nunjukkeun mun alpukeut
nulung nurunkeun kadar
kolesterol jeung lemak nu tangtu
aya patula patalina jeung
diabetes.

Disadur tidieu