Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Selasa, 30 Oktober 2012

Kota Bandung

Moto: Bermartabat (Bersih, Makmur, Taat, sarta Soméah) Dayeuh Bandung Lokasi Dayeuh Bandung di Pulo Jawa Koordinat: 6°54′53.08″S 107°36′35.32″ E Nagara Indonésia Poé jadi 25 Séptember 1810 Pamaréntahan - Wali dayeuh H. Dada rosada , S.H., M.Si - DAU Rp. 1.005.982.541.000,- (2011) Lega - Total 167,67 km2 Zona wayah WIB ( UTC+7 ) Kode telepon +62 22 SNI 7657:2010 BDG Bandar hawa Bandar Hawa Internasional Husein Sastranegara Loka ramat www. bandung.go.id Dayeuh Bandung mangrupa dayeuh metropolitan pangbadagna di Jawa Kulon sakaligus jadi puseur dayeuh propinsi kasebut. Dayeuh ieu perenahna 140 km palebah tenggara Jakarta , sarta mangrupa dayeuh pangbadagna katilu di Indonésia sanggeus Jakarta sarta Surabaya nurutkeun jumlah nu nyicingan. Sedengkeun wewengkon Bandung Raya ( Wewengkon Metropolitan Bandung ) mangrupa metropolitan pangbadagna katilu di Indonésia sanggeus Jabodetabek sarta Gerbang kertosusila ( Grebang kertosusilo ). Di dayeuh anu bersejarah ieu, nangtung hiji paguron luhur téknik kahiji diindonesia ( Technische Hoogeschool te Bandoeng - TH Bandung , ayeuna Institut Téknologi Bandung - ITB ) , jadi ajang perang di mangsa kamerdikaan , sarta kungsi jadi tempat lumangsungna Konférénsi Asia-afrika 1955 , hiji pasamoan anu menyuarakan sumanget anti kolonialisme , komo Perdana Menteri India Jawaharlal Nehru dina biantarana ngomong yén Bandung nyaéta ibu dayeuhna Asia-afrika. Dina warsih 1990 dayeuh Bandung jadi salah sahiji dayeuh pangamanna di dunya dumasar survei majalah Time. Dayeuh kembang mangrupa sebutan séjén pikeun kotaini, alatan dina jaman tiheula dayeuh ieu dipeunteun pohara geulis jeung lobana tangkal-tangkal sarta kembang-kembang anu tumuwuh di ditu. Sajaba ti éta Bandung baheulana disebut ogé jeung Parijs van Java alatan keindahannya. Sajaba ti éta dayeuh Bandung ogé dipikawanoh minangka dayeuh balanja, kalayan mall sarta factory outlet anu loba sumebar di dayeuh ieu, sarta ayeuna berangsur-angsur dayeuh Bandung ogé jadi dayeuh wisata kuliner. Sarta dina warsih 2007 , British Council ngajadikeun dayeuh Bandung minangka pilot project dayeuh terkreatif se- Asia Wétan. Ayeuna dayeuh Bandung mangrupa salah sahiji dayeuh tujuan utama pariwisata sarta atikan.

Bendéra Dayeuh Bandung , dumasar Surat Kaputusan DPRD Samentara Dayeuh Badag Bandung nomer 9938/53 tanggal 8 Juni 1953 Dayeuh Bandung dikelilingi ku pegunungan, ku kituna wangun morfologi wewengkonna lir hiji mangkok buta, sacara geografis dayeuh ieu perenahna di tengah-tengah propinsi Jawa Kulon, sarta aya dina jangkungna ±768 m di luhur permukaan sagara, dengantitik pangluhurna di aya di palebah kalér jeung jangkungna 1.050 méter di luhur permukaan sagara sarta palebah kidul mangrupa wewengkon pendék jeung jangkungna 675 méter di luhur permukaan sagara. Dayeuh Bandung dialiri dua walungan utama, nyaéta Walungan Cikapundung sarta Walungan Citarum reujeung barudak walunganana anu umumna nyérélék ka arah kidul sarta papanggih di Walungan Citarum . Jeung kaayaan anu kitu, Bandung kidul pohara rentan ka masalah caah utamana dina usum hujan. Kaayaan geologis sarta taneuh anu aya di dayeuh Bandung sarta sakurilingna kabentuk dina jaman kwartier sarta miboga lapisan taneuh alluvial hasil letusan Gunung Tangkuban Parahu. Jenis material di bagian kalér umumna mangrupa jenis andosol kitu ogé dina wewengkon dibagian tengah sarta kulon, sedengkeun wewengkon dibagian kidul sarta wétan diwangun luhur sebaran jenis alluvial kelabu jeung bahan endapan taneuh liat. Semetara iklim dayeuh Bandung dipangaruhan ku iklim pegunungan anu beueus sarta sejuk, kalayan suhu rata-rata 23.5 °C, curah hujan rata-rata 200.4mm sarta jumlah poé hujan rata-rata 21.3 poé pér bulan. Cuaca pikeun dayeuh Bandung Bulan Jan Feb Mar Apr Méi Jun Jul Agt Sep Okt Nov Des Warsih Rata-rata luhur °F (°C) 85 (29.3) 82 (27.7) 83 (28.6) 85 (29.5) 85 (29.7) 86 (29.8) 86 (30.0) 86 (29.9) 85 (29.7) 85 (29.4) 85 (29.2) 82 (28.0) 85 (29,2) Rata-rata pendék °F (°C) 75 (23.9) 74 (23.3) 74 (23.4) 75 (24.1) 76 (24.2) 74 (23.5) 73 (22.9) 74 (23.4) 74 (23.6) 75 (23.7) 75 (23.7) 75 (23.7) 74 (23,6) Hujan inci (mm) 0.8 (19.7) 0.8 (20.3) 0.8 (19.5) 0.8 (19.6) 0.8 (19.4) 0.7 (17.3) 0.7 (16.7) 0.7 (17.7) 0.7 (17.9) 0.7 (18.8) 0.8 (19.7) 0.8 (19.4) 6,2 (156,4) Asal: Pamaréntah dayeuh Bandung 15 Juli 2010 Sajarah Kecap " Bandung " asalna ti kecap bendung atawa bendungan alatan terbendungnya walungan Citarum ku lava Gunung Tangkuban Parahu anu tuluy nyieun telaga. Legenda anu diceritakan olehorang- orang kolot di Bandung ngomong yén ngaran " Bandung " dicokot ti hiji tutumpakan cai anu diwangun ti dua parahu anu diikat berdampingan anu disebut parahu bandung anu dipaké ku Bupati Bandung , R.A. Wiranatakusumah II , pikeun melayari Ci Tarum dina néangan tempat kalungguhan kabupatén anu anyar pikeun ngagantikeun ibukotayang lila di Dayeuhkolot. Dayeuh Bandung sacara geografis memang kasampak dikelilingi ku pegunungan, sarta ieu némbongkeun yén dina mangsa katukang dayeuh Bandung memang mangrupa hiji telaga atawa danau. Legenda Sangkuriang mangrupa legenda anu nyaritakeun kumaha kabentukna danau Bandung , sarta kumaha kabentukna Gunung Tangkuban Parahu , tuluy kumaha ogé garingna danau Bandung ku kituna ninggalkeun cekungan kawas ayeuna ieu. Cai ti danau Bandung nurutkeun legenda kasebut garing alatan nyérélék ngaliwatan hiji gua anu ngaranna Sangkyang Tikoro. Wewengkon pamungkas sésa-sésa danau Bandung anu jadi garing nyaéta Dinya Aksan, anu dina warsih 1970-an masih mangrupa danau tempat berpariwisata, tapi ayeuna geus jadi wewengkon padumukan pikeun pemukiman. Dayeuh Bandung mimitian dijadikeun minangka wewengkon pemukiman saprak pamaréntahan kolonial Hindia-belanda , ngaliwatan Gubernur Jenderalna wayah éta Herman Willem Daendels , ngaluarkeun surat kaputusan tanggal 25 Séptember 1810 ngeunaan pangwangunan sarana sarta prasarana pikeun wewengkon ieu. Disaterusna poé kajadian ieu diabadikeun minangka poé jadi dayeuh Bandung.