Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Selasa, 30 Oktober 2012

Peurang Nukrir Mahabharata

Kitab Mahabarata nyaritakeun ngenaan konflik hébat turunan Pandu sarta Dritarasta dina ngarebukeun takhta karajaan.Nurutkeun asal,kitab ieu ditulis dina warsih 1500 SM,Jeuxg nurutkeun perkiraan, perang kasebut bitu kira-kira 5000 warsih anu tuluy. Loba spekulasi pada mucunghul ti kajadian ieu, diantarana aya hiji spekulasi anyar kalayan wani nyebutkeun yén perang Mahabarata nyaéta sarupaning perang Nuklir!! Tapi, naha beuner kitu anu lumangsung sagujratna? naha mereun laér saméméh era modern kawas mangsa urang ieu aya hiji peradaban maju anu geus ngawasa téknologi nuklir? Mangsa saméméh 4000 SM dianggap minangka mangsa pra sajarah sarta peradaban Sumeria dianggap peradaban pangkolotna didunya. Baris salila ieu aya sagala rupa sawala, teori sarta panaluntikan ngeunaan kamungkinan yén dunya kungsi ngahontal hiji peradaban anu maju saméméh warsih 4000 SM. Sawatara naskah Wedha sarta Jain anu antara séjén ngeunaan Ramayana sarta Mahabharata tétéla memuat bukti sajarah atawa gambaran téknologi ti Dinasti Rama anu diyakinan pernah mengalami jaman keemasan jeung tujuh dayeuh utamana ‘Seven Rishi City’ anu salah sahijina nyaéta Mohenjo Daroo (Pakistan Kalér). Dina hiji cuplikan carita dina kitab Mahabarata dikisahkan yén Arjuna kalayan gagah wani diuk dina Weimana (hiji barang jiga pasawat hiber) sarta badarat di tengah cai, tuluy meuntaegkeun Gondewa,samacam pakarang anu jiga rudal/roket anu bisa ngabalukarkeun sakaligus ngalaan bara seuneu anu gencar di luhur wewengkon satru,lalu dina sakotéap bumi bergetar hébat, haseup kandel ngabubudag luhur diluhur cakrawala,dina jero detik éta ogé alatan kakuatan ledakan anu ditimbulkunn kalayan geura-giru ngancurkeun sarta ngahanguskunn kabéh naon waé anu aya didinya. Anu nyieun jelema henteu béak pikir, sabenerna pakarang sarupaning naha anu dilepaskun Arjuna jeung Weimana-nya éta? Ti hasil riset sarta panalungtikan anu dipigawé ditepian walungan Gangga di India, para arkeolog manggihan loba pisan sésa-sésa puing-puing anu geus jadi batu hangus di luhur hulu walungan Batu anu badag-badag dina reruntuhan ieu ditempeulkuen jadi hiji, alasna nonjol sarta kewung henteu rata. Lamun hayang melebur bebatuan kasebut, diperlukeun suhu pang pondokna 1.800 darajat Celciuès. Bara seuneu anu dawam henteu sanggup ngahontal suhu kawas ieu, ngan dina ledakan nuklir kakara bisa ngahontal suhu anu kitu. Di jero leuweung primitif di padalaman India, jalma-jalma ogé manggihan leuwih loba reruntuhan batu ancur. Tembok dayeuh anu runtuh dikristalisasi, leueur kawas kaca, lapisan luar parabot laki-rabi anu dijieun ti batuan di jero wangunan ogé geus dikacalisasi. Sajaba di India, Babilon kuna, gurun sahara, sarta guru Gobi di Mongolia ogé geus kapanggih runtuhan perang nuklir prasejarah. Batu kaca dina runtuhan kabéhanana sarua persis jeung batu kaca dina wewengkon percobaan nuklir ayeuna. Sacara umum bisa digambarkeun sagala rupa teori sarta panalungtikan ngeunaan subyek ieu méré sawatara bahan kajian anu metot. Antara séjén nyaéta: * Atlantis sarta Dinasti Rama kungsi ngalaman mangsa keemasan (Golden Age) dina waktu anu babarengan (30000-15000 BC). * Duanana geus ngawasa téknologi nuklir. * Duanana ngabogaan téknologi dirgantara sarta aeronautika anu canggih nepi ka ngabogaan pasawat ngabogaan kamampuan sarta ngawangun kawas UFO (dumasar sawatara catetan) anu disebut Vimana (Rama) sarta Valakri (Atlantis). * Nu nyicingan Atlantis ngabogaan sipat agresif sarta dipingpin ku para pandeta(enlighten priests), luyu naskah Plato. * Dinasti Rama ngabogaan tujuh dayeuh badag (Seven Rishi’s City) kalayan ibukota Ayodhya di mana salah sahiji dayeuh anu junun kapanggih nyaéta Mohenjo-daroo. * Persaingan ti kadua peradaban kasebut ngahontal penclutna kalayan ngagunakeun pakarang nuklir. * Para ahli manggihan yén dina puing-puing atawa sésa-sésa tengkorak manusa anu kapanggih di Mohenjo-daroo ngandung residu radio-aktif anu ngan bisa dihasilkeun liwat ledakan Thermonuklir skala badag. * Dina hiji seloka ngeunaan Mahabharata, diceritakan kalayan kiasan hiji pakarang pangancur massal anu balukarna jiga sakali jeung pakarang nuklir mangsa kiwari. * Sawatara Seloka dina kitab Wedha sarta Jain sacara eksplisit sarta pepek ngagambarkeun wangun ti ‘wahana hiber’ anu disebut ‘Vimana’ anu ciri-cirinya jiga piring hiber mangsa kiwari. Kalolobaan bukti ditulis malahan aya di India dina wangun naskah sastra, sedengkeun bukti fisik malahan aya di belahan dunya kulon nyaéta Piramid di Mesir sarta Amérika Kidul. Singgetna sagala penyelidikan diluhur usaha nyatakeun yén umat manusa kungsi maju dina paradaban Atlantis sarta Rama. Komo laér saméméh 4000 SM jalma kugsi ngasupan abad antariksa sarta téknologi nuklir. Tapi jaman keemasan kasebut lekasan alatan perang nuklir anu dahsyat nepi ka dina mangsa sa tutasna, manusa sempet balik ka jaman primitif nepi ka mecenghulna peradaban Sumeria kira- kira 4000 SM atawa 6000 warsih anu tuluy. Ratusan panah-panah seuneu (missile) rabeng diwiati, teu éléhna panah-panah seuneu ngabuntut panjang (laser) ogé kasampak membelah cakrawala, bal-bal seuneu buta (nuclear blast) menyilaukan sarta ngabutakeun panon, kabéh éta dipungkas sora ngabeledag anu *****akkan ceuli, rébuan nyawa manusa sarta sato ngalayang teu terkira sarta nyésakeun karusakan anu dahsyat di sagala rupa tempat dibeungeut Bumi nu dipikacinta. Naon meureun 15.000 warsih SM, aya perang nuklir sarta paradaban manusa geus kitu luhur? Padahal, téknologi nuklir mangrupa téknologi hi-tech anu dipigawé ku para ahli fisika. Kasalahan leutik anu lumangsung dina parabot atawa prosésna bisa jadi musibah, penebar maut. Kawas kebocoran di reaktor nuklir Chernobyl milik Rusia anu nelen loba korban jiwa alatan radiasi radio aktip. Aya béja metot ti arkeolog India. Kapanggih sajumlah bukti anu némbongkeun di India disangka kungsi lumangsung 2 perang badag anu ngagunakeun pakarang pemusnah massal. Panalungtikan dipigawé ku ku Michael Cremo warsih 2003, arkeolog senior ti AS. Salila 8 warsih, panganut ageman Hindu ieu nalungtik narasumber ti kitab suci Weda sarta Jain, anu ditulis pendeta Walmiki, rébuan taun ka tukang. Cremo kabetot menginvestigasi sarta neuleuman dua kitab suci kasebut. Manéhna manggihan ngaran-ngaran anu tertera di kitab kasebut aya di India. Dibaturan tim sarta baturna, Dr.Rao C.S, arkeolog terkemuka India, manéhna nalungtik jeung pakakas canggih “penjejak wayah” ( thermoluminenscence dating method ) pikeun saban obyek. Image Kalayan karbon radio isotop, keakuratan umur objek sanggup ditapak nepi ka miliaran warsih ka tukang. Kitab Weda tétéla bisa jadi nara asal akurat, ngungkab carita-carita sabenerna beribu taun ka tukang. Teu sapanon kitab suci. Maranéhanana mecakan mesék eusi carita Mahabarata, ti mimiti kajadian nepi ka perang Bharatayudha, ditandaan lekasanana lalampahan kulawarga Bharata. Maranéhanana anu berperang, asalna ti turunan Pandu sarta Destrarata, 2 duduluran. Baratayuda, nyaéta istilah anu dipakaidi Indonésia pikeun nyebutkeun perang badag di Kurukshetra antara kulawarga Pandawa ngalawan Korawa. Perang ieu mangrupa klimaks ti carita Mahabharata, nyaéta hiji wira carita kaceluk ti India. Dr.Rao nalungtik bukti-bukti sajarah di lautan, di teluk Gujarat, pikeun ngungkab bukti ayana Karajaan Dwaraka. Karaton Sri Krisna, otak penggalang strategis ti pihak Pandawa. Konon, karajaan ieu musnah dilegleg lambak sagara warsih 1478 SM,setelah perang Bharatayudha warsih 1443 SM. Image Princes of the Indonesian epic, Bharatayhuda or The Great Battle, are carved in stone in this monument in Freedom Square. Bhatara Kresna and Raden Arjuna Sastra are two handsome princes of the Pandawa Lima lineage, shown here inspecting the war front battle station. with a bow and arrow, riding a chariot of eight galloping horses – a scene supposedly taken from Bharata Yuda War when Arjuna defeated Karna. The monument holds great significance for the locals, with some believing that the very figure opens a door to the spiritual world. (touristspot.ruvenga.com) Michael Cremo ngayakeun panalungtikan di daratan, diantarana: Indraprasta, Hastinapura, sarta padang Khurusethra,bekas perang éta lumangsung. Kawas dipikanyaho, Indraprasta mangrupa tempat bermukim kulawarga Pandawa di mimiti perjuangan ngarebut Hastina. Khurusethra nyaéta urut perang dahsyat kulawarga Bharata. Para ahli manggihan loba bukti anu mengejutkan. Taneuh tegalan luasitu tétéla teu diwuwuhan pepelakan naon ogé, alatan tercemar radio aktip. Dina puing-puing wangunan atawa sésa-sésa tengkorak manusa anu kapanggih di Mohenjo Daro tercemar residu radio aktip anu cukup pekat. Nurutkeun Dr.Indrajit, ahli termonuklir, hal ieu lumangsung disangka alatan radiasi ledakan termonuklir skala badag dina peperangan kasebut. Écésna aya dina kalimah Weda anu ditarjamahkeun leupas kawas ieu,”Arjuna anu gagah wani, diuk dina Weimana/ Vimana. Image Kasampak relief Vimana keur ngalayang di katuhu luhur Dina Ufology, Vimana nyaéta wahana jiga piring hiber. Komo aya teori, yén baheulana Vimana nyaéta istilah pikeun tutumpakan alien anu berperangdengan manusa Bumi anu dina waktu éta ogé geus canggih. Teori kadua dina Ufology, yén baheulana aya dua ras alien anu memperebutkan Bumi sarta ngahasilkeun radiasi-radiasi anu nepi ka kiwari masih bisa dibuktikeun. Ku kerenanya, manusa mengganggap yén para alien kasebut nyaéta “Déwa-déwa ti wiati” anu pohara tangguh sarta perkasa, tuluy manusa nyieun caritana dina kitab-kitab Hindu. Vimana bisa badarat di tengah cai, tuluy mengangkat gendewa sarta meluncurkan sabatang anak panah. Sarupaning pakarang jiga rudal/ roket, anu bisa ngabalukarkeun sakaligus ngalaan nyala seuneu anu bersinar caang di luhur wewengkon satru. Curahannya kawas hujan leubeut anu deras, ningker satru maké kakuatan dahsyat. Sanggeus panah éta anjog dina sasarannya, dina sakotéap hiji bayangan anu kandel kalayan gancang kabentuk kawas cendawan buta merekah di luhur wewengkon kurawa. Jomantara jadi gelap gulita, kabéh kompas anu aya dina kegelapan jadi henteu boga fungsi, saterusna badai angin anu dahsyat mimitian bertiup wuuus… wuuus, dibiruyungan debu keusik. Manuk-manuk bercicit panik seolah-olah wiati runtuh sarta bumi gonjang-ganjing. Samentara éta di luhur wiati, panonpoé seolah-olah bergoyang, panas burahay memancarkan hawa mengerikan, nyieun bumi inggeung, sarta gunung-gunung bergoyang.” Image “Di wewengkon darat anu lega, sato-sato mati kabeuleum sarta robah wangun. Cai walungan garing kerontang, lauk, hurang sarta sato sagara séjénna, kabéhanana mati.” “Waktu panah (naha roket atawa pakarang laser?) ngajelegur, sorana lir guludug, nyieun soldadu satru berjatuhan lir batang tangkal anu kabeuleum hangus. Alatan anu ditimbulkan ku pakarang Arjuna kasebut, tercipta badai seuneu, dituturkeun ledakan dahsyat anu memancarkan debu beracun (radio aktip?).” Nurutkeun kapercayaan populér Kuil Mahabalipuram lain hiji kuil, tapi hiji candi anu pamungkas ti sauntuyan tujuh candi, genep di antarana geus tikerelep. Penemuan wangunan utama reruntuhan éta lumangsung dina bulan April2002 di ucul basisir Mahabalipuram di Tamil Nadu, India Kidul, dina jejero 5 nepi ka 7 méter (15-21 suku) dipigawé ku tim gabungan daridorset Scientific Exploration Society (SES) sarta India’s National Institute ofoceanography (NIO). Penyelidikan di lokasi unggal kapanggih batu, sésa-sésa tembok yangtersebar, batu pasagi sarta blok persegipanjang sarta platform badag kalayan undak-undakan anu nuju ka ditu. Kabéh ieu ngagolér di tengah-tengah formasi geologis batuan lokal. Aya 4 sosok singa di opat lokasi,reruntuhan éta disimpulkan jadi bagian ti kompleks candi. Dinasti Pallava, anu ngawasa wewengkon éta salila abad ke-7 Masehi, dipikawanoh ngabogaan loba wangunan batu teuas kawas struktural candi di Mahabalipuram sarta Kanchipuram. Poet Dwarka (India) Di antara anu pang metot ti penemuan-penemuan arkeologi anu dijieun di India dina sawatara warsih pamungkas nyaéta anu dijieun di ucul basisir sarta Bet Dwarka Dwarka di Gujarat. Penggalian geus lumangsung saprak 1983. Ieu téh dua tempat anu terpisah 30 km hiji sarua séjén. Dwarka aya di basisir sagara Arab, sarta Bet Dwarka nyaéta di Teluk Kutch. Kadua tempat ieu disambungkeun denganlegenda ngeunaan Kresna anu alus. Adabanyak candi di dieu, utamana anu kaasup ka dina période abad pertengahan. Dipeunteun minangka salah sahiji ti tujuh dayeuh pangkolotna di nagara ieu, dayeuh legendaris Dvaraka nyaéta tempat panyicingan Lord Krishna. Hal ieu diyakini yén alatan karuksakan sarta kehancuran ku sagara, Dvaraka geus tikerelep genep kali! Pikeun memperluas sarta memperdalam panalungtikan ieu, Unicef sarta NASA mantuan pemotretan kalayan wangwangan lansat satelit. Ti hasil riset sarta pemotretan anu difokuskan di hulu walungan Gangga, para arkeolog manggihan loba sésa puing wangunan anu geus jadi batu hangus. Batu badag reruntuhan ieu sabot dilekatkan jadi hiji, permukaannya menonjol sarta kewung henteu merata. Sabot dicoba melebur bebatuan kasebut, tétéla diperlukeun suhu saeutikna 1.800 derajat celcius! Batu dawam dina kaayaan normal teu ngahontal suhu ieu. Kajaba dina barang-barang anu kakeunaan radiasi nuklir, kakara bisa ngahontal suhu anu kitu luhur. Di pedalaman leuweung primitif India, peneliti ogé manggihan leuwih loba reruntuhan batu hangus. Tembok dayeuh anu runtuh dikristalisasi, licin kawas kaca, lapisan luar parabot laki-rabi anu dijieun ti batu dina wangunan ogé geus di-kaca-lisasi. Para peneliti heran, sajaba di India, batu radiasi ogé kapanggih di urut Karajaan Babilonia Kuna, Gurun Sahara sarta Gurun Gobi di Mongolia! Ieu pisan bukti reruntuhan perang nuklir prasejarah, derajat radiasi masih terekam cacak kajadianana rébuan warsih SM ( Saméméh Masehi ). Batu kacapada reruntuhan kasebut, kabéhanana sarua persis jeung batu kaca dina wewengkon percobaan nuklir ayeuna. Disangka kuat perang Bharatayudha nyaéta perang nuklir anu lumangsung antara 30.000 – 15.000 SM. Pikeun nalungtik leuwih laér sumebarna batu radiasi ieu, para ahli nuklir PBB baris ngungkabna dina program husus. Panalungtikan anu dipigawé Dr. Rao di handapeun lautan didasarkan petunjuk Weda, yén Karajaan Dwaraka dilegleg sagara sawatara waktu sanggeus Bharatayudha réngsé. Karajaan Dwaraka nyaéta panyicingan Sri Krisna, raja anu pegang kadali strategis di perang baraya ieu. Dina kitab suci Hindu, manéhna mangrupa jelmaan Déwa Wisnu, pamulasara katengtreman. Ayana Dwaraka dipigawé salila 8 warsih, sarta anyar écés sanggeus dibantuan wangwangan satelit NASA.Ti ditu kapanggih tapak karajaan kasebut di handapeun Teluk Gujarat. Sanggeus aya petunjuk pasti, pamustunganana Dwaraka junun kapanggih dina kaayaan ancur digulung lambak Sagara Arab anu cukup dahsyat. Ti hasil investigasi, loba timuan berharga indikator kahirupan makhluk15.000 taun ka tukang. Sajaba tembikar, aya bongkahan batu badag anu disangka benteng sarta dinding karaton. Batuan dipinuhan ornamen éndah, lonceng kuil ti tambaga, jangkar kapal, pot kembang darikeramik, sarta duit emas sarta tambaga. Penemuan logam ieu nempokeun ka urang, yén peradaban 30.000 – 15.000 taun ka tukang tétéla geus luhur. Teu heran timuan ieu mengindikasikan pamakéan pakarang pemusnah massal di perang éta. Komo nurutkeun sawatara ahli anu leuwih kontroversial kalahka nyatakeun,bahwa dina mangsa katukang manusa geus sawatara kali ampir ngalaman pemusnahan massal alatan perang nuklir, perang béntang sarta perang-perang badag séjénna. Nepi ka manusa anu bisa tahan hirup sarta berlindung (survive) ngan cangkaruk rébuan jiwa waé, tuluy maranéhanana balik ka jaman batu atawa “kawas” jaman prasejarah. Saterusna terus berkembang-biak jadi deui jutaan sarta milyaran. Tuluy lumangsung deui perang badag di bumi anu ngabalukarkeun kemusnahan massal manusa, tuluy berkembang-biak deui, kitu saterusna salila welasan kali. Tapi teu salawasna perang badag lumangsung alatan peperangan antara manusa di bumi. Nurutkeun paneliti anu kabetot masalah Ufology, manusa ogé kungsi ngalawan makhluk-makhluk luar jomantara atawa alien, sarta pamustunganana ogé nyésakeun kehancuran dahsyat di Bumi. Lalawanan ieu ogé ngabuktikeun yén dina mangsa katukang peradaban manusa di bumi geus canggih, lamun henteu canggih mangka mustahil ras manusa wani ngalawan. Tapi alatan kaéléh téknologi anu laér-laér leuwih canggih, ras manusa éléh tapi junun pikeun tahan hirup dihandap pemukaan bumi. Sanggeus sawatara dékadeu radiasi di permukaan bumi mimitian mudun, merekapun mimitian wani balik ka permukaan sarta mitembeyan balik peradaban ras manusa ti mimiti. Nurutkeun peneliti Ufology sarta peneliti sajarah peradaban dunya anu kontroversial, kajadian ampir punahnya ras manusa ieu teu hanyak lumangsung pisan, tapi sababaraha-kali, sarta manusa sok bisa tahan hirup cacak ngan cangkaruk rébuan waé sarta mitembeyan deui peradaban anyar nepi ka hiji waktu balik maju sarta canggih. Ti penemuan-penemuan éta, Dr. Michael Creko membukukan laporan dina 3 buku anu dicitak warsih 2006. Sawatara diantarana: Forbidden Archaelogis, The Hidden History of Human Race, sarta Human Devolution, anu eusina menentang teori Darwin, ngeunaan evolusi manusa. Dr. Rao ti hasil karyanya nampa pangajén “The World Ship Trust Award” ti PBB luhur penemuan siklus kahirupan manusa anu memutus teori Darwin. Dina awalna, carita-carita ieu pisan anu dibukukan dina kitab Hindu sarta jadi carita anu metot ngeunaan perang badag dina jaman baheula basa ieu (Armageddon). Komo di Indonésia waktu ageman Hindu asup ka Nusantara, carita perang ieu geus jadi budaya Indonésia utamana di Jawa sarta Bali. Budaya ieu geus némpél di Indonésia nepi ka kiwari, salah sahijina ngaliwatan talari Wayang, boh éta wayang jelema boh wayang kulit komo wayang golek. Carita ngeunaan Baratayudha kasebut tetep mengakar nepi ka ka generasi ngora di Indonésia minangka generasi penerus kabudayaan kolot ieu. Alatan cara ieu téh salah sahiji jalan ambéh carita heriok ieu tetep lestari di poé kahareupnakeun. Cara séjénna pikeun melestarikan carita ieu ogé dipigawé kalayan penulisan buku-buku ti loba pustaka-pustaka kuna di jaman Hindu. Komo geus aya sawatara kaulinan (games) éléktronik di komputer ngeunaan carita peperangan Ramayana sarta Baratayudha ieu. Di Indonésia, carita pewayangan kawas perang Bharata Yudha (carita perang di Mahabharata) loba kénéh diceritakan langsung sacara turun-temurun ku para kolot ka generasi ngorana. Sajaba ti éta, loba kénéh ogé kakek-nenek sarta kolot ti generasi saméméhna terus nyaritakeun balik carita metot ieu ka anak sarta incuna, kaasup di jerona ngeunaan carita perang Baratayudha. Tapi loba ogé peneliti sarta budayawan anu nyatakeun yén carita éta ngan saukur mitos atawa fiksi kuna wungkul. Tapi sakabéh éta bisa dipatahkan kalayan pamanggih-pamanggih arkeologi sarta sajarah anu pada- pada bersinergi sarta bisa ngabuktikeun fakta-fakta anu aya sarta geus lumangsung di lapang. Alatan bisa jadi, sakabéh éta memang bagian ti sajarah anu nyata pikeun paradaban ras manusa di beungeut Bumi pikeun sok tahan ti kapunahan.