Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Rabu, 31 Oktober 2012

Rita Tila

16 Désémber 2007, Rita Tilla genap umurna 23 warsih. Saprak manéhna masih diuk di bangku SMKN 10 Bandung. Rita nuluykeun kuliah ka STSI Bandung, kampusna Jl. Buahbatu 212, Bandung. Poto Rita Tilla (X) anu dipidangkeun, dicokot dina warsih 2003, sabot Rita keur diajak ngoblol langsung di Radio Kencana FM, Jl. Moch. Toha 146, Bandung. Masarakat nu mikacinta kawih sarta pop Sunda, pasti baris mikawanoh Rita Tilla. Juru sekar nu boga sora halimpu anu asalna ti Sukabumi, Jawa Kulon. Sagudang kageugelan geus disandang Rita Tilla. Sabot masih diuk di bangku SMKN 10, Rita Tilla terpilih minangka ngajuaraan dina Pasanggiri Sinden Satatar Sunda 2002, ngarebutkèn Piala Titim Fatimah. Waktu éta, Rita jadi paserta pangngorana (18 warsih), sarta meunang landian “Si Gandrung Gumiwang”. Sajaba ti éta, Rita ogé kungsi jadi jawara 1 Pasanggiri nyanyi Dangdut sa- kabupaten Sukabumi dina warsih 1994 sarta warsih 1996; Jawara 1 Pasanggiri nyanyi Pop Sunda Gita Permana Nusantara, warsih 2001 (dina acara Deui Warsih Taman Mini Indonésia Éndah anu ka-25); Jawara Pasanggiri kawih dina warsih 1994, 1996, 1998, sarta 1999; Jawara pasanggiri Pop Singer (1999); sarta prestasi séjénna anu dihontal dina umurna anu masih ngora. Sabot ngobrol live di Radio Kencana FM,Rita ngomong yén manéhna geus boga hobi menyanyi ti saprak umurna opat warsih. Hobina dirojong ogé ku lingkungan. Sabab, indungna Rita, Iis Rohaeti, nyaéta sinden wayang golek anu cukup kahot di wewengkon Nagrak. Jadi, kecap paribasa Sunda: TÉNG manuk téng anak merak kukuncungan. Sora emasna geus loba anu diabadikan di pawon rékaman. Diantarana Ramo (degung sulanjana), Rayungan (Pop Sunda Sulanjana), Bohong Ah (Pop Sunda), Ceurik Nu Geulis (Calung Pop Sunda), Jaipong Bali (babarengan grup Sambasunda), Teuteup jeung Imut (Pop Sunda), Urang Tepang na Implengan (Kacapian Gentra Madya),jsb. Lantaran prestasina kasebut, Rita ogé mindeng diajak manggung ku grup wayang golek Giri Harja, Jugala, Samba Sunda, jsb. Saprak diuk di bangku SMKN 10, Rita geus teuneung. Ti pangasilan nyanyi, Rita bisa ngabiayaan sakolana sorangan sarta komo nabung pikeun bekel dina mangsa hareup. Wilujeng milangkala, Rita. Mugia sing langkung suksés tur salawasna aya dina pangaping Alloh SWT, Amiin.