Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Selasa, 30 Oktober 2012

Rp 10.000 = Rp 10 Tos Siap Saderek??

Pamaréntah keur merencanakan pikeun ngalakonan redenominasi Rupiah. Jadi engkéna bisa jadi duit pecahan Rp10.000 baris jadi Rp10 dina wangun logam. Tapi, nempo kaayaan masarakat Indonésia, naha siap narima hal ieu? Plt Kapala Awak Kawijakan Fiskal (BKF) Kementerian Kaduitan Bambang Brodjonegoro ngomong realisasi rencana ieu merlukeun adaptasi di masarakat. Kawas mangsa transisi, di mana bisa nyurtian pemberlakukan jenis anu lila ka jenisyang anyar. "Memang perlu mangsa transisi anu henteu pondok, alatan kesiapan masarakat éta penting, alatan sabot pamustunganana ancik panon duit anu anyar, anu hijianana leuwih leutik éta tdak nganggap aya penurunan peunteun ti panon duitna," ceuk Bambang di kantorna, Jakarta, Salasa (30/10/2012). Mangsa transisi, ceuk manéhna bisa dipigawé salila dua nepi ka tilu warsih. Nepi ka bener-bener mengerti lamun dina pecahan 10 (jenis anyar) tidakdianggap seperseribu ti Rp10.000 (jenis lila). Pasalna, ieu bisa ngabalukarkeun inflasi. "Éta anu bisa memicu inflasi engkéna mangsa transisi éta diperlukeun pikeun masarakat diajar, tapi ogé mencegahdampak inflasi, lamun panon duit anyar éta 100 persén diberlakukan," paparnya. Mangka ti éta nepi ka ayeuna, rencana ieu masih dibahas di internal pamaréntahan saméméh diajukan ka Déwan Wawakil Rahayat (DPR) RI. Pamaréntah ogé baris ngajak Bank Indonésia (BI) minangka pihak anu berkepentingan dina hal ieu. "Daék dimatangkan tiheula di tingkat pamaréntah alatan ieu pan sajaba pamaréntah, BI ogé berkepentingan. Nyaéta tadi mangsa transisi éta penting nempo 10 rébu éta sarua kalayan 10," pungkasna.