Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Rabu, 31 Oktober 2012

Susu Sapi Minangka Anti Body HIV

Leuwih ti 30 juta jelema di dunya mengidap HIV sarta nepi ka kiwari
para peneliti tacan bisa manggihan vaksin anu ampuh pikeun ngalawan
virus ieu. Loba panalungtikan ngeunaan HIV masih boga sipat preventif
minangka pencegahan. Salah sahiji panalungtikan anu dihasilkeun
nyebutkeun
yén kandungan vitamin D anu luhur dina susu sapi bisa ngalawan HIV.

Para ilmuwan ti Melbourne University anu dipingpin Dr. Marti Kramski
manggihan yén sapi bisa dipaké pikeun mroduksi antibodi anu boga
fungsi nangtayungan manusa ti virus HIV. Sato kawas sapi teu bisa
katularan panyakit ieu ku kituna bisa dimekarkeun
sarupaning krim ti susu sapi. Krim ieu baris dianjurkeun pikeun awéwé
ambéh nangtayungan diri sarta terhindar ti népana HIV ngaliwatan
hubungan seksual.

Panalungtikan anu migawé bareng jeung pausahaan Immuron Ltd. sarta
Australian Centre for HIV and Hepatitis Virology Research ieu dina
awalna ngavaksin sapi hamil kalayan protein HIV sarta diajar susu
kahiji anu dihasilkeun ku sapi sanggeus ngababarkeun.

Susu kahiji anu dibéré ngaran kolostrum ieu
sacara alami jadi antibodi pikeun nangtayungan anak sapi anu anyar lahir ti
infeksi. Saterusna sapi-sapi kasebut divaksinasi ngahasilkeun antibodi
HIV dina susu maranéhanana.

"Kami bisa memanen antibodi spesifik ka protein HIV ti susu sapi", ceuk Dr.
Kramski. "Kami ogé geus menguji antibodi sarta kapanggih dina tes
laboratorium kami yén maranéhanana mengikat HIV sarta ngahambat virus
pikeun menulari sarta
ngasupan sél manusa." tambahna.

Antibodi ieu baris dimekarkeun jadi krim
anu ngaranna mikrobisida. Penerapanna baris dipaké ka dina vagina
saméméh atawa sageus nyambung séks pikeun nangtayungan awéwé ambéh
henteu tertular infeksi virus.

Sajauh ieu mikrobisida geus dimekarkeun di sakumna dunya. Tapi, antibodi dina
panalungtikan ieu laér leuwih gampang sarta murah pikeun diproduksi
sarta nyadiakeun strategi anyar pencegahan HIV.
"Lamun kabuktian efektif dina manusa, mangka baris memberdayakan awéwé
pikeun nangtayungan diri ka HIV", pungkas Kramski. (Dailymail)


--
Zimocx Te@ ^^