Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Minggu, 04 November 2012

10 Cukang lantaran Utama Kadar Kolesterol Luhur

Kadar kolesterol dina getih kudu tetep saimbang dina awak ambéh tetep
boga fungsi kalayan alus. Alatan, lamun kadar kolesterol ngaronjat,
baris aya panyocokan dina pembuluh getih anu picilakaeun pikeun
jantung.
Tuluy, naon sabenerna anu memicu peningkatakan kadar kolesterol? Hayu
urang regep ti Health Me Up ieu.
Diet teu cageur.
Konsumsi lemak jenuh kaleuleuwihan jadi cukang lantaran utama naha
kadar kolesterol dina awak ngaronjat sacara drastis. Lemak jenuh
biasana beunghar lemak sarta koleseterol anu kapanggih dina kadaharan
kawas daging, mentega, sarta keju. Batasi asupan kadaharan anu
ngandung lemak jenuh pikeun menyeimbangkan kadar kolesterol dina awak.
Genetik.
Kadar kolesterol ogé kasampak dipangaruhan ku faktor turunan. Jadi,
lamun urang ngabogaan sajarah kulawarga berkolesterol luhur, leuwih
hadé waspada sarta getol nepungan dokter. Biasana, kolesterol luhur
gen pewaris berisiko luhur panyakit jantung sarta stroke.
Obesitas.
Masalah ieu mindeng disebut-sebut minangka asal sagala rupa panyakit,
kaasup kadar kolesterol dina awak. Ambéh henteu ngaronjat, pohara
dianjurkan pikeun maranéhanana anu ngalaman obesitas pikeun nurunkeun
beurat awakna. Alatan lamun diingkeun, obesitas bisa ngaronjatkeun
mamala panyakit séjén dina awak.
Kedul beraktivitas.
Kawas diuk sapanjang poé di hareup layar télévisi sarta kedul ngolah
raga. Ati-ati, kabiasaan ieu ogé bisa ngaronjatkeun kadar kolesterol
dina awak. Mimitian ayeuna, hayu urang aktip sarta ngolah raga sacara
teratur pikeun ngajaga kebugaran sarta kontrol kolesterol ambéh tetep
saimbang.
Ngudud.
Peran roko di jero awak bisa ngurangan kadar kolesterol alus sarta
ngaronjatkeun kolesterol jahat. Pamustunganana, sagala rupa panyakit
baris ngancem awak urang. Jadi, eureun ngudud. Sanajan hésé, cobalah
pikeun ngurangan saeutik demi saeutik nepi ka bisa ngandeg total.
Umur sarta génder.
Kadar kolesterol ogé kasampak ngaronjat kalayan nambahanana umur
saprak umur 20 warsih. Terus naék nepi ka umur 60 – 65 warsih. Wanoja
condong pendék kolesterolnya saméméh menopause. Tapi, kolesterol
maranéhanana naék sacara dramatis sanggeus menopause.
Obat-obatan.
Mungkinkah ubar ngabalukarkeun kadar kolesterol ngaronjat? Meureun
waé! Lamun urang hayang mengasup ubar nu tangtu, konsultasikan baheula
kalayan dokter. Saha weruh, ubar kasebut bisa naékkeun kolesterol awak
Anjeun.
Alkohol.
Mengonsumsi alkohol anu kaleuleuwihan sacara teratur baris ngarusak
haté, otot jantung, sarta pamustunganana ngabalukarkeun kanaékan
tekanan getih. Lain ngan éta, kadar kolesterol ogé baris ngaronjat. Ku
alatan éta, batasi konsumsi alkohol.
Stres.
Sabot hiji jalma stres, maranéhanana baris condong pikeun ngudud, inum
alkohol, sarta dahar kadaharan anu henteu cageur. Kabiasaan ieu écés
sakali baris naékkeun kadar kolesterol. Alatan éta, hindari atawa
geura-giru atasi stres saméméh urang ngalakonan kasalahan anu
mangaruhan kanaékan kadar kolesterol.
Panyakit.
Panyakit nu tangtu, kawas diabetes, ogé mangaruhan kadar kolesterol
dina awak. Pikeun masalah kawas ieu, urang kudu leuwih berhati-hati
sarta konsultasikan kalayan dokter. Pastikan kadar kolesterol urang
tetep saimbang sarta henteu berisiko ngabalukarkeun panyakit séjén.

--
Zimocx Te@ ^^