Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Jumat, 02 November 2012

10 kwalitas Diri Nu Dipikareuseup

Katulusan Katulusan nempatan paringkat kahiji minangka sipat anu pang dipikareseup ku kabéh jelema . Katulusan nyieun batur ngarasa aman sarta dihargai karenayakin moal dibobodo atawa dibohongan. Jelema anu tulus sok ngomong benèr, henteu resep ngaaya-aya, pura- pura, ngotéktak ékol atawa memutarbalikkan fakta. Prinsipna “ Enya diluhur Enya sarta Henteu diluhur Henteu ”. Tangtu baris leuwih idéal lamun ketulusan anu selembut japati éta diimbangan kalayan kacerdikan sabuntut oray Jeung kitu , katulusan henteu jadi kaluguan anu bisa ngarugikeun diri sorangan . Karendahan Haté Béda kalayan pendék diri anu mangrupa kalemahan, kapondok hatean malahan ngungkabkeun kakuatan . Ngan jelema anu kuat jiwana anu bisa nyikapan leutik haté . Manéhna kawas paré anu beuki ngeusi beuki ngeluk. Jelema anu pondok haté bisa ngaku sarta ngahargaan kapinunjulan batur . Manéhna bisa nyieun jelema anu diluhurna ngarasa oke sarta nyieun jelema anu di handapna henteu ngarasa minder. Kasatiaan Kasatiaan geus jadi barang langka & pohara luhur hargana . Jelema anu satia sok bisa dipercaya sarta diandeulkén. Manéhna sok nempatan pasini , boga komitmen anu kuat , rela ngorbankeun sarta henteu resep khianat. Positive Thinking Jelema anu sikapna positif (positive thinking) sok usaha nempo sagala hiji hal ti tasma positif, komo dina kaayaan anu goréng sakalipun. Manéhna leuwih resep ngomongkeun kahadean batan keburukan batur , leuwih resep ngomong ngeunaan harepan batan keputusasaan, leuwih resep néangan solusi batan frustasi, leuwih resep muji batan mengecam, sarta sajabana . Kabungah Alatan henteu kabéh jelema dikaruniaan temperamen marahmay , mangka kabungah henteu kudu diartikeun ekspresi beungeut sarta awak tapi dangong haté . Jelema nu bungah nyaéta jelema anu bisa ngarasakeun hirup , henteu resep humandeuar sarta sok usaha ngahontal kegembiraan. Manéhna bisa nyengserikeun kaayaan , batur , ogé dirina sorangan . Manéhna boga potensi pikeun ngahibur sarta nyorong sumanget batur . Tanggung jawab Jelema anu tanggung jawab baris ngalaksanakeun kawajibanna pinuh kasungguhan . Lamun ngalakonan kasalahan , manéhna wani ngakuna . Sabot ngalaman kagagalan , manéhna moal neangann kambing hitam pikeun disalahkeun. Komo lamun manéhna ngarasa kuciwa sarta nyeri haté , manéhna moal menyalahkan saha ogé . Manéhna nyadar yén dirina sorangan anu tanggung jawab luhur naon waé anu dialaman sarta dirasakeunna. Percaya Diri Rasa percaya diri matak bisa hiji jalma narima dirina sakumaha ayana , ngahargaaan dirina sarta ngahargaan batur . Jelema anu percaya diri gampang nyesuaikeun diri eujeung lingkungan sarta kaayaan anu anyar . Manéhna weruh naon anu kudu dipigawé ku manéhna sarta ngalakonanana kalayan alus . Gede Haté Keagedean hatè bisa ditempo ti pangabisa hiji jalma ngahampura batur . Jelema anu ngabogaan jiwa badag henteu ngantep dirina dikawasa ku rasa cua sarta codeka ka papada jalma. Sabot nyanghareupan mangsa - mangsa hesè manéhna tetep teger , henteu ngantep dirina palid dina kahanjelu sarta keputusasaan. Easy Going Jelema anu easy going nganggap hirup ieu hampang . Manehna teu resep ngagegedekeun masalah leutik . Komo sok nguusahakeun ngaleutikeun masalah-masalah badag . Manéhna henteu resep ngungkit-ngungkit mangsa katukang sarta henteu daék khawatir eujeung mangsa hareup . Manéhna henteu daék lieur sarta stress kalayan masalah-masalah anu aya di luar kontrolna. Empati Empati nyaéta sipat anu pohara matak hélok . Jelema anu empati lain waé sok ngabandungan anu alus tapi ogé bisa nempatkeun diri dina posisi batur . Sabot lumangsung konflik manéhna sok néangan jalan kaluar pangalusna pikeun kadua belah pihak, henteu resep maksakekn pendapatna jeung kahadéna sorangan . Manéhna sok usaha nyurtian sarta ngarti ka batur .