Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Kamis, 08 November 2012

Apal Teu ?

Kumaha katumbiri kabentuk?
Katumbiri kabentuk alatan pembiasan sinar panonpoé ku tetesan cai anu aya di
atmosfir. Sabot sinar panonpoé ngaliwatan
tetesan cai, cahya kasebut dibengkokkén sakitu rupa ku kituna nyieun
kelir- kelir anu aya dina cahya kasebut papisah. Unggal kelir
dipengkolkeun dina juru anu béda, sarta kelir beureum nyaéta kelir anu
pangpamungkasna dibengkokkeun, sedengkeun wungu nyaéta anu pang
kahiji. Fenomena ieu anu urang tempo minangka katumbiri.

¤ Naha pesawat hiber anu laér diluhur
kasampak laun usik

Sabot urang nempo hiji hal anu usik, anu patut urang sadar nyaéta parobahan
panempo ti panon urang ka
obyek anu usik kasebut. Obyek anu aya deukeut sakali jeung urang, sanajan
usik henteu gancang teuing, baris nyieun urang muteurkeun sirah ngan
pikeun nempo kamana obyek éta ayeuna aya. Sabot manéh nempo hiji hal
obyek anu usik ti kajauhan, parobahan panempo anu lumangsung henteu
sagedé lamun obyek éta aya di deukeut urang ku kituna urang ngarasa
yén obyek kasebut usik laun, kawas dina pasawat anu keur hiber laér di
luhur urang. Conto séjénna nyaéta bulan. Bulan usik ngalingkung bumi
kalayan gancangna rata- rata 1.022 Km/jam, tapi alatan jarak
antara urang jeung bulan anu laér, bulan katempo henteu usik sarua
pisan, alatan urang ampir henteu ngarasakeun parobahan panempo.

¤ Gelas kaasup barang mundel, tapi
naha gelas kasampak hérang?
Molekul ti barang mundel biasana silih nalian kalayan rapet, alatan
éta umumna sinar henteu bisa nembus
barang mundel. Dina cairan sarta gas, molekul-
molekul usik leupas sarta ngabogaan loba rohang kosong diantawis
molekulna. Éta pisan sababna sinar kalayan gampang nembus
material kawas gas sarta cai. Gelas dijieun ku cara melebur keusik
sarta mendinginkannya balik. Bahan anu kabentuk pamustunganana jadi
mundel sarta jeger, tapi masih ngabogaan molekul anu leupas usik kawas
sipat molekul dina cairan,
ku kituna rohang kosong diantawis molekul gelas kasebut bisa diliwatan
ku cahya,sanajan gelas nyaéta barang mundel.

--
Zimocx Te@ ^^