Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Sabtu, 03 November 2012

Ciri ciri Hepatitis jeung Bahayana

Aya lima virus hepatitis, ti A nepi ka E, tapi anu umum dimasarakat nyaéta tipe A, B sarta C. Hepatitis A Kira-kira 1 ti 3 jelema terjangkit panyakit ieu . Umumna , népana hepatitis A ngaliwatan mengonsumsi kadaharan anu ngandung atawa terkontaminasi kokotor manusa atauhewan. Demam, leuleus , gering di bagian beuteung , kaleungitan selera dahar , seueul , diare, flu, cai seni bewarna gelap, sarta kulit bewarna konéng jadi gejala anu dawam diderita penderitanya. Umumna gering salila tilu minggu , tapi aya ogé anu ngahontal sembilanbulan. Henteu kronis. Pikeun pengobatan, pigawé reureuh sarta loba inum cai bodas . Ulah inum alkohol atawa inuman anu bisa meracuni haté . Note: Lamun aya jelema anu deukeut jeung Anjeun terjangkit hepatitis A, geura-giru pariksa ka dokter. Sarta lamun Anjeun indit-inditan di Asia , Afrika , atawa Amérika Latin, pigawé vaksinasi leuwih tiheula saméméh indit . Hepatitis B Kira-kira 180.000 jelema tertular hepatitis B. Népana lumangsung alatan kontak getih ngaliwatan jarum suntik, tato, atawa tindikan. Gejalanya ampir sarua kawas hepatitis A, tapi 1 di antara 3 penderita henteu némbongkeun gejala sarua pisan . Hepatitis B biasana bisa disembuhkan, tapi ka beberapaorang bisa berakibat parna . Kira-kira 20% maot alatan sirosis, gagal haté , atawa kanker haté . Pikeun pengobatan, reureuh sarta loba inum cai bodas . Hindari alkohol . Dina tahap kronis, ubar kawas interferon atawa lamivudine bisa mantuan saloba 40 persén . Pepelakan anu ngandung silymarin ogé bisa mantuan meregenarasi sél-sél haté anu garah . Note: Lamun Anjeun digawé di dunya kaséhatan , geura-giru pigawé vaksinasi. Lamun Anjeun mindeng baganti pasangan saré , pigawé vaksinasi sagancangna . Sarta pigawé ogé tes lamun Anjeun pernahmenggunakan jarum suntik gunta-ganti atawa henteu steril atawa kungsi ngalakonan hubungan séks jeung jelema anu kungsi nyambung kalayan jarum suntik, tato, atawa body-piercing. Hepatitis C Jumlah penderita kira-kira 220.000 jelema . Népana alatan hubungan langsung ngaliwatan getih (jarum suntik,tato, tindik) atawa hubungan séks . Gejalanya ogé sarua kawas hepatitis A, tapi 1 di antara 3 penderita henteu némbongkeun gejala sarua pisan . Hepatitis C bisa disembuhkan, tapi 80 persén anu terjangkit panyakit inimasuk ka tahap kronis sarta 20 persénna maot alatan sirosis, gagal haté , atawa kanker haté . Pengobatan cukup reureuh sarta loba inum cai bodas . Ulah inum alkohol atawa inuman anu bisa meracuni haté . Dina tahap kronis, ubar kawas interferon atawa lamivudine bisa mantuan saloba 40 persén . Note: Euweuh ubarna . Geura-giru periksakan diri lamun Anjeun kungsi ngalakonan transfusi getih saméméh warsih 1992, kungsi nyieun tato, atawa body-piercing. Sumber