Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Senin, 05 November 2012

Cukang Lantaran Nu Nurunkeun Nafsu Tuang

Kadaharan bisa ngaronjatkeun mood sarta méré energi pikeun usik. Tapi,
dina sawatara kaayaan, hiji jalma bisa ngurangan napsu daharna anu
pamustunganana nyieunana horéam dahar.
Pikeun jalma-jalma anu begang teuing, napsu dahar pohara penting
pikeun penambahan beurat awak. Di handap ieu aya sawatara faktor anu
bisa nurunkeun napsu dahar.
Umur.
Kalayan nambahanana umur, rasa sarta ambeu baris jadi kurang sénsitip,
sarta ieu anu nyieun jelema gampang kaleungitan minat dina kadaharan.
Kanker sarta AIDS.
Ieu téh kaayaan médis anu parna anu bisa ngabalukarkeun penurunan
napsu dahar, nepi ka ngabalukarkeun penurunan awak sacara signifikan.
Komo, ubar anu diresepkan pikeun panyakit kasebut ogé nepi ka
ngabatesan napsu dahar.
Masalah pencernaan.
Masalah beuteung kawas sembelit, diare, gas dina beuteung anu
kaleuleuwihan, masalah haté, panyakit Crohn, kakabéhanana bisa
ngurangan napsu dahar hiji jalma.
Stres.
Stres mindeng dikaitkeun jeung kadaharan kaleuleuwihan, tapi
kanyataanana napsu dahar hiji jalma beuki mudun sabot stres. Stres
nurunkeun kahayang sarta kapentingan kadaharan hiji jalma. Gangguan
mood sarta depresi ogé patali jeung napsu dahar anu pendék.
Gangguan dahar.
Sawatara urang ngahaja ngurangan napsu dahar pikeun nurunkeun beurat
awak atawa ambéh kasampak begang. Napsu dahar pendék mindeng
dikaitkeun jeung gangguan dahar kawas aneroxia nervosa, nyaéta hiji
kaayaan hiji jalma anu mencitrakan dirina dina wangun anu salah,
hayang kasampak begang kalayan dahar leuwih saeutik sarta ngolah raga
leuwih loba.
Demam.
Leungitna rasa di létah waktu kaayaan demam ku kituna jelema éta
ngeunaan kaleungitan minat dina kadaharan.
Obat-obatan.
Ubar nu tangtu kawas digoxin, fluoxetine, sarta kinida hydralazine
bisa mencét napsu dahar dina hiji jalma.
Geura-giru bangkitkan balik napsu dahar Anjeun, ulah nepi ka awak
kaleungitan nutrisi. (*)

--
Zimocx Te@ ^^