Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Sabtu, 03 November 2012

Katuangan nu Katempona Sehat Padahal Ngarugelkeun

Anjeun henteu bisa sok meunteun kadaharan ti labelnya. Kadaharan pendék lemak meureun waé ngandung minyak anu henteu cageur, samentara sayuran bisa ngandung sajumlah gula atawa garam anu henteu cageur. Katut nyaéta lima kadaharan kasampak cageur tapi sabenerna ngabogaan éfék goréng: Burger Kalkun FAKTA: Urang mikir kalkun leuwih cageur ti daging beureum alatan ngandung saeutik lemak jenuh, tapi dina sakabéh kandungan lemak sarta kalori, daging beureum sarta kalkun ngabogaan jumlah anu ampir sarua. Kajaba lamun dagingna dijieun kalayan 93 persén daging ipis, jauhi kadaharan éta, nurutkeun pakar diet Kategeagan, pengarang “Go Green Get Lean”. GANTI KALAYAN: Pilihlah burger daging salmon, anu beunghar baris asam lemak Omega-3 anu alus pikeun otak sarta jantung Anjeun sarta ogé ngandung vitamin D. Mentega kacang pendék lemak FAKTA: Mentega kacang pendék lemak ngabogaan saeutikna 60 persén kacang.(Nurutkeun hukum, produk kalayan label mentega kacang di Amérika Sarikat saeutikna kudu mengandung90 persén kacang.) Tapi kadaharan ieu ngandung gula, sirup jagung mundel, sarta minyak anu henteu cageur. GANTI KALAYAN: Pilihlah mentega kacang anu beunghar baris lemak kalayan label “alami” atawa carilah lapisan minyak di luhur stoplesnya. Perhatikan bahan-bahannya ogé, anu sakuduna ngan diwangun ti dua atawa tilu bahan, kalayan kacang anu pangutamana. Granola FAKTA: “Kalolobaan granola dilengkepan kalayan bahan-bahan kawas kacang sarta minyak anu ngaronjatkeun jumlah kalori,” ceuk ahli diet Brookejoanna Benlifer. Sarta alatan granola mindeng ngandung tambahan buah-buahan garing sarta mamanis, kandungan gulana ogé luhur. GANTI KALAYAN: Cobalah Cheerios gandum, anu pendék lemak sarta gula sarta ngandung 110 kalori pér mangkok.Lamun hésé pikeun nyingkahan granola, Anjeun bisa mengonsumsi kadaharan éta secukupnya. Keripik sayur FAKTA: Sanajan keripik sayur dijieun ti akar sayuran atawa ti bayam anu digaringkeun, keripik sayur lain gaganti sayuran anu sabenerna. Ditambah, keripiknya biasana digoréng sarta asin, anu hartosna ngandung kalori sarta sodium, tuturgeagan. GANTI KALAYAN: Pilihlah popcorn alami, anu ngandung 30 kalori saban mangkoknya sarta ngandung antioksidan leuwih luhur ti sawatara buah- buahan. Masih hayang keripik sayur? Pilihlah keripik sayur anu saeutikna ngandung dua gram serat pér porsi. Havermut instan FAKTA: “Havermut instan geus ngaliwatan loba prosés, jadi henteu ngandung loba serat anu baris nyugemakeun Anjeun,” ceuk Benlifer. Kadaharan éta ogé memilki indéks glikemik anu leuwih luhur ti jenis séjénna, anu nyieun gula getih Anjeun ngaronjat sarta saterusna murag, anu bisa nyieun Anjeun gancang lapar sanggeus dahar. GANTI KALAYAN: Pilihlah havermut potong anu ngandung opat gram serat pér sajian ambéh tetep wareg leuwih lila sarta mantuan menstabilkan gula getih Anjeun. Pikeun meunangkeun leuwih loba serat, tambahkan buah berry sarta almond.