Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Kamis, 01 November 2012

Ngakalan Paraosan Timburu

Hubungan anu éndah sarta harmonis dina hiji kulawarga atawa meureun
dina hiji hubungan ngababaturan, partner gawé komo jeung kabogoh ogé
bisa sirna gara-gara bibit timburu. Komo meureun sahabat Anjeun atawa
kabogoh Anjeun menjelek-jelekan diri Anjeun di hareupeun batur.
Timburu bisa diartikeun pindahna rasa nyaah ka batur atawa ka hiji
barang anu nyieun Anjeun ngarasa dinomorduakan komo meureun dianggap
teu aya. Lamun aya jelema anu tacan kungsi ngarasakeun
timburu hartosna manéhna tacan kungsi ngarasakeun harti kecap
asih.Manéhna tacan kungsi ngarasakeun asih alatan manéhna tacan kungsi
nengetan batur. Ékol pasangan Anjeun timburu meureun waé alatan
pengalamanmasa tuluy. Di mana manéhna kurang diperhatikan atawa komo
ditinggalkeun kolotna. Sarta bisa ogé alatan manéhna kungsi ditipuoleh
urut kabogoh atawa sahabat deukeutna.
Ciri-ciri jelema anu timburu, manéhna baris boga sipat posesif,
nanyakeun sagala hal kalayan sedetil meureun, mengomentari loba hal
utamana hal-hal fisik sarta ogé pangabisa intelektual. Lamun Anjeun
ngalaman hal kasebut, teu perlu panik, di handap ieu sawatara cara
jitu pikeun nyanghareupan
pasangan anu deui cembokur:
1. Ulah mengomentari saban kasalempangna kalayan emosi tapi Anjeun
kudu tetep teanng.
2. Bikeun wayah anu leuwih pikeun pasangan Anjeun sangkan manéhna bisa tenang
sarta bisa berpikiran sacara logis.
3. Bikeun jaminan ka pasangan Anjeun yén Anjeun berkomitmen
éstuning-éstuning.
Lamun diperhatikan leuwih jero deui mangka di tukang rasa timburu
nyaéta rasa sieun. Coba identifikasikan rasa sieun pasangan Anjeun.
Naon da sebabnyakemudian diskusikan kalayan pasangan Anjeun. Sanggeus
dibadamikeun mangka baris aya dua kamungkinan kaayaan anu lumangsung:
1. Pasangan Anjeun atawa Anjeun sorangan nyadar yén naon anu keur
lumangsung bisa mawa akibat goréng sarta berkeinginan pikeun meng -
ubahnya.
2. Salah sahiji ti pasangan geus nyadar tapi aya hiji pihak anu
henteu hayang ngarobahna. Mangka Anjeun kudu mendiskusikan kumaha
hubungan Anjeun saterusna.
Pikeun menjalin hubungan suksesanda sarta pasangan kudu bisa menyisih
pan wayah pikeun salingberbicara, ngaregepkeun pasangan Anjeun sarta
mengekspresikan kahayang unggal tanpa rasa sieun.

--
Zimocx Te@ ^^