Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Jumat, 09 November 2012

Nyaho Teu?

Nyaho teu Anjeun ? Cai terjun Niagara kungsi eureun nyérélék ! Isuk-isuk poé dina tanggal 29 Maret 1948 mangrupa poé istimiwa . Para turis anu ngadatangan cai terjun Niagara di wates Amerika-kanada kaheran waktu cai curug éta ngandeg nyérélék . Maranéhanana nyaksian cai curug éta jadi garing , ngan nyésakeun babatuan jeung sawatara kuyumbang cai di dasar aliran walungan . Naon anu nyieun Niagara jadi garing ? Angin gancang sarta bongkahan badag es kutan geus ngablokir aliran Danau Erie anu jadi cinyusu curug Niagara, ku kituna cai curug kasebut jadi "lenyap". Kira-kira tilu puluh jam sanggeus Niagara ngandeg nyérélék , bongkahan es tadi peupeus , sarta saterusna aliran gancang cai nyérélék deui , sarta cai curug Niagara balik ngaguruh, nepi ka ayeuna . Nyaho Teu Maranéh ? Sora Pang Tarikna Nurutkeun para ilmuwan, sato anu ngabogaan sora pangtarikna nyaéta lauk paus bulao (Balaenoptera Musculus), anu ogé nyandang gelar minangka sato pangbadagna di bumi . Sora lauk paus bulao leuwih gandeng batan sora motor Harley Davidson. Komo leuwih tarik batan sora konser rock anu panggandengna , sarta ogé leuwih tarik ti leudakan bom. Sabaraha tarikna sora lauk paus bulao kasebut ? Sora lauk kasebut nyaéta 188 desibel..! Angka ieu sarua kalayan 1 juta kali sora mesin jet ( anu ngahontal tingkat tarikna sora 120-130desibel). Perlu diinget yén tingkat tarikna sora nambahan sacara logaritmis. Ieu hartisna saban kanaékan 10desibel hartisna kanaékan intensitas sora nepika 10 kali . Ieu téh salah sahiji ékol pikeun urang kabéh pikeun nyusyukuran yén lauk paus bulao kasebut ancikna di jero laut.