Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Jumat, 09 November 2012

Nyaho Teu

Weruh teu Anjeun? “Quo Vadis?”, film jieunan warsih 1951 anu diangkat ti novel karya Henryk Sienkiewicz memang hiji pelem anu rongkah . Dina jieunan pelem ieu , diperlukeun 30.000 pamaén ekstra, sarta masih ditambah kalayan 63 buntut singa. Aya unikna ti film “Quo Vadis?” kasebut . Dina adegan balap chariot, lamun diteutan sacara taliti, panongton bisa nempo hiji mobil sport beureum ngaliwat ti kajauhan. basa diputeur di bioskop, loba jelema lalajo dibalik film ieu ngan pikeun nempo mobil sport éta nyelonong dina adegan anu ngagambarkeun kajadian 19 abad anu baheula. Weruh teu anjeun ? Tambang uyah Wieliczka, anu perenahna di Krakov, Polandia , ngabogaan jalur-jalur handap taneuh nepi ka sapanjang 200 km, anu nyambungkeun leuwih ti 2000 rohangan . Istimiwana , sakumnana dijieun ti garam. Sajaba ngeusi rohangan-rohangan , di jero tambang aya ogé hiji kapel anu ngaranna Kapel “Kinga anu dibarokahan”. Kapel ieu ngabogaan rohangan sapanjang 50 méter kalayan rubak 15 méter , sarta luhur 12 méter . Istimiwana deui , kapel ieu perenahna 100 méter di handapeun taneuh . Tambang uyah ieu , anu geus jadi asal uyah saprak ahir abad ka 13, ogé ngabogaan ukiran-ukiran, altar, sarta sawatara puluh patung-patung anu kabéhanana dijieun tina uyah. Sajaba kapel, wangunan lain anu aya dina tambang ieu téh hiji musieum sarta hiji sanatorium pikeun ngarawat pasien gangguan napas.