Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Kamis, 08 November 2012

Nyaho Teu?

¤ NyahoTeu Manéh?
Yoyo
Anjeun meureun mikir yén pakarang nyaéta hiji pakakas anu picilakaeun
sarta kudu dihindari. Tapi, lamun anjeun kungsi ngulinkan Yoyo,
hartosna anjeun geus ngulinkeun hiji pakarang.Yoyo geus aya saprak
lila, tapi kakara anjog sarta dipikawanoh di Amérika dina warsih 1929.
Urang Filipina
nyieun Yoyo ti batang tangkal anu ngarambat anu panungtunganana mah
diikatkan kalayan batu-batu teuas. Maranéhanana ngabalangkeun
batu-batu éta kalayan metot batang rambatna.Yoyo kahiji di Amérika
dijieun ti kai. Donald Duncan miboga ideu kalayan ménta urang Filipina
memperagakan Yoyo di puseur perbelanjaan. Kitu deui urang Amérika
nyadar yén Yoyo ogé bisa dipaké minangka kaulinan. Pamustunganana,
Yoyo dijieun ti bahan plastik warna-warni sarta bisa dibeuli di toko
kaulinan. Ngaran Yoyo
asalna ti basa Tagalog Filipina, anu miboga harti "Hayu, Hayu"

¤ Nyaho Teu Manéh? Kentang
Kentang mimiti ngahontal daratan Éropa di warsih 1500-an babarengan jeung
datangna kapal-kapal Spanyol ti Peru. Tapi waktu didatangkan, kentang laun
sakali ditarima masarakat Éropa. Kentang dilarang didahar di Burgundy alatan
dianggap minangka biang panyakit lepra. Di
tempat séjén kentang meunang ngaran awon
alatan sempet dituduh minangka cukang lantaran
panyakit sipilis. Nepi ka warsih 1720-an, di Amérika masih aya
kapercayaan yén kentang bisa mondokeun umur anu ngonsumsina. Kakara
sanggeus kamerdikaan Amérika, kentang leuwih bisa
ditarima, sarta ayeuna geus jadi salah sahiji kadaharan poko urang Amérika.

¤ NyahoTeu manéh yén
Ginkobiloba miboga éfék mengencerkan getih anu hartosna nyieun tatu
leuwih hésé katutup, sarta bawang bodas miboga éfék mengentalkan
getih(mangkana di film,
drakula sieun sarua bawang bodas soalna nyedotna jadi hésé heheheheh).

¤ Nyaho Teu Manéh?
Kanguru
Spesies pangbadagna sato kanguru, nyaéta kanguru beureum, bisa
ngabogaan sirah nepi ka sagedé sabuntut biri-biri, kalayan
luhur awak ngahontal 7 feet (210 cm).
Sabenerna di mangsa lampau kungsi hirup spesies kanguru jeung ukuran
leuwih badag
deui. Ti penemuan fosil, luhur spesies kanguru buta ieu menjulang nepi
ka 10 feet (304 cm, saluhur ring baskét), jeung sirah sagedé kuda poni
Shetland. Tangtu
waé henteu kabéh kanguru ukuranana buta. Aya jenis kanguru dina wangun
miniatur, diantarana nyaéta Musk Kangoroo, anu badagna henteu leuwih ti
sabuntut kalinci.

¤Nyaho Teu Manéh? Kimono Nu mawa Apes Di bulan Pebruari 1657, hiji
upacara leutik dipigawé di dayeuh Tokyo, pikeun nampik
bala. Dina upacara leutik éta, saurang pendeta boga maksud ngabeuleum hiji
Kimono, anu dianggap mawa apes. Kimono kasebut geus dipiboga ku tilu
urang anak awéwé anu kabéhanana maot saméméh sempet makéna.
Upacara ieu moal kacatet dina sajarah, lamun euweuh buntutnya. Waktu
kimono kasebut dibeuleum, angin gancang ngahembus sarta seuneu
menyebar milu melahap kuil tempat upacara dipigawé. Henteu ngandeg di
dinya, seuneu milu ngancurkeun ampir tilu parapat bagean dayeuh Tokyo.
Kacatet 300 kuil milu kabeuleum, ditambah 500wangunan badag,
9.000toko, sarta 61 jambatan. Korban anu murag dina kebakaran badag
kasebut ngahontal kira-kira
100.000 jelema. Kabéh alatan kimono nu mawa apes.

--
Zimocx Te@ ^^