Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Sabtu, 10 November 2012

Weruh Teu?

Naha Susu alus pikeun awak?

Susu nyaéta inuman anu sampurna alatan urang bisa hirup ngan ukur ku susu tanpa dahar naon ogé. Susu ngandung kabéh nutrisi anu diperlukeun awak, contona protein, karbohidrat, lemak, kalsium, fosfor, zat beusi, sarta ogé vitamin. Kadaharan sampurna séjénna nyaéta endog.

Naha urang Sisidueun lamun dahar cabé??
Diafragma nyaéta aling rongga antara harigu sarta beuteung, di handapeun paru-paru. Sisidueun nyaéta sora anu ditimbulkan ku geter diafragma sabot lambung ngagedean. Sisidueun bisa disebabkan ku kadaharan lada atawa panas anu didahar babarengan jeung dina mangsa urang keur napas. Cara ngeureunkeunana nyaéta ku cara nahan ambekan atawa direurewas, bisa ogé jeung cai es atawa ngiseup karbondioksida di jero palstik anu geus ditiup.

Naha henteu alus dahar Daging tutung ? Masak ngagunakeun seuneu ngarobah protein sacara kimia. Dina prosés ieu, baris kabentuk zat cukang lantaran KANKER, "benzopiren" dina sawatara kadaharanana, utamana anu geus tutung. Dina pamiceunan gas, haseup cerobong pabrik, sarta haseup roko ogé kapanggih benzopiren.