Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Senin, 28 Januari 2013

Leweung Sancang

Leuweung ieu dikokolakeun ku Departemen Pileuweungan sarta ngabogaan lega wewengkon 2.157 ha kalayan lega wewengkon sagara kira-kira 150 ha. Wewengkon Sancang aya di jangkungna 0-3 m dpl, wewengkon ieu miboga konfigurasi umum lahan anu datar-hanya aya gawir-gawir nangtawing di sawaréh basisir basisir hususna di wewengkon palebah wétan nyaéta wewengkon Karang Gajah (salah sahiji wewengkon di leuweung Sancang anu aya di basisirbasisir). Leuweung ieu miboga temperatur rata-rata 27'C. Pikeun jenismaterial taneuhna, leuweung Sancang ngabogaan material taneuh berpasir sarta taneuh gambut di bagian basisir, sedengkeun di wewengkon anu miboga radius 200 m ti gurat basisir ngabogaan material taneuh daratan umumna nyaéta taneuh hideung loba batu. Kualitas lingkungan sarta kaberesihanana ogé kajaga kénéh, sanajan dibagian wétan (basisir wewengkon Leuweung Sancang) aya pondok pamayang anu menetap sarta ngamangpaatkeun lahan di wewengkon konservasi ieu. Lamun ditempo ti sagi visabilitis, leuweung Sancang ngabogaan tingkat tempo anu bebas ejeung panorama alam anu éndah, tapi lamun aya di jero leuweungna, mangka baris hésé pikeun nempo kaarah basisir alatan susunan tumbuhan / tatangkalan di Leuweung Sancang pohara rapet. Sedengkeun daya kenyang anu aya di Leuweung Sancang nyaéta Leuweung asri kalayan ekosistem anu unik sarta tetempoan alam éndah, sarta aya leuweung bakau, walungan, sagala rupa jenis flora sarta fauna, sarta aya gugusan-gugusan batu anu ngabalukarkeun panorama alam anu unik. Flora dominan anu aya di Leuweung Sancang antara séjén ; tangkal ketapang, tangkal bakau, tumbuhan Sorea, sarta jenis tumbuhan séjén anu rupa- rupa jenis kaasup tangkal Meranti beureum sarta tangkal Kaboa anu langka. Pikeun aktivitas anu bisa dimekarkeun di Leuweung ieu téh ; trekking, fotografi, menelusuri leuweung, panalungtikan ekosistem alam, nguseup, berkemah sarta aktivitas séjén anu lamun dimekarkeun tidakmerusak sarta ngaréwong ekosistem Leuweung Sancang kasebut.