Hahariringan

<¤ Play On ¤ RYA FITRIA <> BOGOH KASAHA ACI JESSICA <> KUTEUNTEINGANEN ACI JESSICA <-> TEU BISA AYA GANTINA Cipt. Kikiludi ACI JESSICA <-> BEGER MINDOCipt. Doddy Ronald ACI JESSICA - KEUN WAE Cipt. Indra Budiman ACI JESSICA <-> KUNAON ANJEUN TEGA ACI JESSICA <-> GALINDENG SALIRA Cipt. Aceng Yudha ACI JESSICA <- >LAYUNG BEUREUM Cipt. Aceng Yudha

Selasa, 05 Februari 2013

Patani Teh Arab Ngoceak

DAUNNA héjo ngawangun oval sarta batangna beureum . Rasana kelat, pait , rada getir, tapi ninggalkeun rasa amis satutasna . Pepelakan ieu ngampar lega di wewengkon RT 01 RW 05, Jalan pasir Tugu , Kampung Impres, Kalurahan Désa Ciebereum, Cisarua, Penclut , Bogor , Jawa Kulon . Ghat landian ' Téh Arab '. Kitu warga Cisarua mikawanohna . Aya dua jenis pepelakan anu dikonsumsi pucuk daunna ieu . Ghat Ahmar, anu batangna beureum sarta Ghat Ahdor anu batangna hejo. Warga mikawanohna minangka téh jenis nu tangtu anu hargana cukup pikabitaeun. Tapi , teu loba ti maranéhanana anu nyaho kandungan kimiawi téh ieu . Nepi ka pandeuri , pepelakan ieu diamankeun Awak Narkotika Nasional . Tutumbuhan ieu ngaran latinna Chata Edulis ieu diklaim ngandung Chatinone, zat kimia anu bisa dikokolakeun jadi Methylone. Ngaran Cathinone sorangan kadaptar dina lampiran nomer 35 dina UU 35/2009 ngeunaan narkotika sarta mangrupa zat anu kaasup dina golongan I atawa sajajar jeung Ganja. Sahenteuna aya 55 titik di Cisarua anu jadi perkebunan Ghat. BNN nyatet , sajumlah tempat jadi lahan subur tumuwuhna pepelakan Ghat, nyaéta di Kampung Tugu Kidul , Kampung Tugu Kalér , kabéhanana aya di Désa Cibeuruem, Cisarua, Bogor , atawa lamun ditotal ngahontal tilu hektar. Humas BNN, Sumirat Dwiyanto ngomong , sacara kimiawi, pepelakan ieu téh pepelakan picilakaeun . Éfék jangka pondokna , pepelakan ieu bisa ngabalukarkeun hésé saré sarta nyieun jantung leuwih gancang ratugna. Dina jangka panjang , pepelakan ieu bisa nyieun ancurna huntu . " Sacara kimiawi pepelakan ieu picilakaeun , éfék jangka pondok hésé saré sarta ngagancangan denyut jantung, sedengkeun pikeun jangka panjang ,huntu baris ancur ," écésna